Влечна Служба Stedi

помош на пат

Имате проблем со возилото и ви треба влечна служба? Вие сте на вистинското место. Со најдобри услови, во најкус можен рок безбедно и ефикасно ќе го одвлечеме и транспортираме вашето возило.

Работиме 24/7

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

за вас

Обезбедуваме услуги за влечење и транспорт за сите видови возила:

 • автомобили, комбиња
 • спортски автомобили
 • мотоцикли
 • трактори
 • каравани
 • вилушкари
 • кампер приколки
 • градежни машини и сл.

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

што работиме

Обезбедуваме брзи, сигурни и евтини услуги за влечење и транспорт на возила во Македонија и странство. Целосно сме осигурани и работиме од 2011 година. Подготвени сме да одговориме на сите ваши итни потреби за помош на пат.

 • Повеќе од 10 години искуство
 • Брзо навремено пристигнување за 30 минути
 • Kонкурентни цени – нула скриени трошоци
 • Професионална услуга
 • Достапни сме 24 часа на ден, 7 дена во неделата, 365 дена во годината

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

+10

години искуство

2

базни станици

+500

возила годишно

7

професионалци

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

Услуги

Превезуваме нови, користени, искршени и хаварисани возила до саканата локација – кога вам ви одговара!

Стекнавме искуство со секојдневно транспортирање на стотици возила за потребите на автоплацеви и физички лица во Скопје и низ Македонија:

 • влечење и транспорт на возила од странство
 • влечење и транспорт на возила од граница до автоплац
 • влечење и транспорт на возило од автосалон до механичар, автоперална или отпад за автомобили
 • влечење и транспорт на возила на препродавачи или купувачи на автомобили низ Македонија
 • влечење и транспорт на нови возила од домашни автосалони и увоз
 • влечење и транспорт на половни возила при продажба, транспорт за технички преглед и сервис и сл.
 • влечење и транспорт на оштетени возилаод увоз за резервни делови, од местото на несреќата до саканата локација, без разлика дали е паркинг или гаража дома или сервис за возила.
 • влечење и транспорт на скршени возила кои ги оставиле сопствениците во студените утра, во гужвите на улиците на Скопје, на паркингот пред зградата каде што работат…

Услугата обезбедена од нас за влечење и транспорт на возила подразбира:

 • пристигнување во точно договорено време
 • пристигнување на саканата локација
 • кревање на возило на камион или приколка
 • транспортирање на возилото до саканата локација
 • превоз на возач/сопственик во кабината на камионот
 • симнување на возилото од камион или приколка
 • плаќање на услугата за превоз на лице место или со фактура по извршена услуга.

Не сме во можност да транспортираме возила кои се целосно неподвижни – немаат тркала или се оштетени до тој степен што не можат да се влечат до камионот или приколката без дополнително оштетување на возилото или на самиот камион/приколка.

Користиме безбедно плаќање со:

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

Влечење и транспорт на Возила

Во STEDI  влечна служба превезуваме нови, користени, расипани, нерегистрирани, некомплетни возила т.е. патнички, доставни и други возила кои од која било причина не можат сами да поминат одреден пат.

Тие вклучуваат:

 • влечење и/или транспорт до и од мајстори, лимари, фарбарски работилници…
 • влечење и/или транспорт на увезени возила до местото на царинење
 • влечење и/или транспорт на скршен автомобил од местото на дефектот (паркинг, пат) до саканата локација
 • влечење и/или превоз на купеното возило од продавачот до купувачот
 • влечење и/или транспорт на нерегистрирано возило до саканата локација или место на регистрација
 • влечење и/или транспорт на возило до отпад или автомобилска парцела за купување на ново возило со замена на старо за ново и сл.

Превозот и транспорт на возила во сите, и други, споменати случаи се врши по договор, удобно и безбедно.

За овој вид транспорт не мора да подготвувате никакви дополнителни средства или информации бидејќи тоа е стандарден товар кој е и најзастапен во нашата секојдневна работа.

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

шлеп на хаварисани возила

Транспортот на тешко оштетени возила кај кои геометријата на возилото е значително променета (на пр. поради страничен удар), или нема две или повеќе тркала, е потежок со стандарден шлепер со кабел и платформа, но не невозможно.

Малите оштетувања на автомобилот, кои се доволно големи да возилото не може само да се движи, или да го влече друго возило, не е проблем за влечење. Овде зборуваме за возила кои сè уште можат да се влечат на тркала (најмалку 3 тркала) на платформата на шлепер, и безбедно да се транспортираат.

Меѓутоа, доколку сообраќајната несреќа е таква што значително го попречува неговото движење со туркање или влечење на кабелот, потребно е да се внимава дали е воопшто можно возилото да се постави на платформата на камионот, а потоа да се спушти каде што е потребно.

Накратко, секое хаварисано возило може да се транспортира без никакви проблеми, но проблемот може да настане само при утовар и истовар и доволно голем што влечењето не е можно без дополнителна работна сила или механизација за овој дел од транспортот.

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

Општи препораки за клиентите

Наша примарна дејност е влечење возила, што се врши со влечење на самоодно возило со сајла на платформата на камионот, а за таа услуга имаме се што ни е потребно. Сепак, за конкретната карго услуга што сакаме да ја завршиме, препорачуваме да ги следите препораките наведени подолу.

Препораки за влечење без непријатни изненадувања:

 • испратете фотографија од товарот што сакате да го пренесете
 • означете ги димензиите на товарот
 • означете ја приближната тежина на товарот
 • означете ги карактеристиките на патот (голема угорница / удолница, неасфалтиран пат итн.)
 • наведете можни локации на запирање, запирање, подигање или оставање дел од товарот
 • наведете дали сакате еднократен превоз или врзан превоз со враќање на товарот по одредено време (по бојадисување, поправка итн.)
 • подгответе помагала за транспорт на нестандардни товари (дрвени блокови, штафни, палети, штици)
 • подгответе ги средствата за товарот што сакате да го заштитите (најлон, ткаенини, лепливи ленти, сигнални знаменца)
 • соберете луѓе или обезбедете машини за подигање и спуштање на товари кои не се самоодни и не може едноставно да се лизгаат по кошницата на платформата на камионот.

доаѓаме за помалку од 30 мин

071 377 502

влеЧна служба 24/7

контакт

ИмеПрезимеE-mailТелефонПоракаПРОДОЛЖИ

СТЕДИ ДООЕЛ Скопје

АДРЕСА

ул.23 Октомври бр. 7а/1-21, 1000 Скопје

ТЕЛЕФОНи

+389 71 377 502 

РАБОТНО ВРЕМЕ

24/7

Е-mail

info@stedi.mk

©rafted byallonweb2022